Fjällvandra i södra Lappland
/
Lappland

Fjällvandra i södra Lappland

/
9789189371934
Lappland
inkl. MwSt.
lieferbar
Lieferung in 7 bis 14 Werktagen
Tags
Guide Nordeuropa Skandinavien Sverige sweden Nordschweden Hiking Trekking Wanderführer Wandern weitwanderführer Weitwandern Outdoor Lapland Lappi Västerbottens län Fjäll Lapplandsleden
Den här boken ger förslag på vandringsturer i fjällen mellan Borgafjäll i söder och Hemavan i norr. Det här är fjällområden som är okända för de allra flesta men som rymmer fantastiska möjligheter för fjällvandraren.

I boken hittar du allt från lätta dagsturer till mer krävande långturer med tält. Bokens vandringar är indelade i kapitlen: Hemavan och Tärnaby, Vojmådalen med omnejd, Kultsjödalen samt Borgafjäll och Borgabygden.

Ett helt kapitel i boken handlar om den nya långleden Lapplandsleden. Ledens 190 km beskrivs ingående med förslag på etappindelning, information om stugor, lämpliga tältplatser och hur du tar dig till de olika utgångspunkterna längs leden.

Författaren och fotografen Sam Hedman bor i Hemavan och har vandrat i södra Lapplandsfjällen sedan 1980-talet. När Sam vandrar följer han allra helst gamla stigar över fjället eller går helt fritt i lugnt tempo. Sam har tidigare bidragit med bild och text till böckerna Vandra i Vindelfjällen och Vandra längs Kungsleden.
Verlag:
Sprache:
Schwedisch
EAN:
9789189371934
Seiten:
344
Erscheinungsjahr:
2023
Kontinent: Europa
Land: Schweden
Bundesland / Provinz: Västerbotten
Orte / Berge / Seen: Hemavan, Tärnaby
Schreibe deine eigene Bewertung