Čez planke s turnimi smučmi
/
Skitouren in Österreich und Oberitalien

Čez planke s turnimi smučmi

/
9789616870887
Skitouren in Österreich und Oberitalien
inkl. MwSt.
lieferbar
Lieferung in 7 bis 14 Werktagen
Tags
Guide Italia Italy Norditalien Alto Adige Ski Touring skitouren Austria Salzburger Land Ski schi Nationalpark hohe Tauern Alpenhauptkamm koroška zentralalpen Friuli-Venezia Giulia Gail Oberitalien Outdoor Dolomiti südalpen Italienische Alpen Schitourenführer Skiführer skitourenführer Val Pusteria Tiroler Gailtal Möll Dolomiti di Braies Carnia Südliche Kalkalpen Alpi Carniche Hohe Warte Lago di Braies Isel FVG Ziljska dolina PZS Slowenischer Alpenverein Planinska Zveza Slovenije Casies
Turnosmučarski vodnik želi v prvi vrsti prebujati željo po odkrivanju novih belih prostranstev v naši bližnji okolici. Pisan je z mislijo na turnega smučarja, ki je v to dejavnost že bolj ali manj vpeljan in mu morda ponavljanje enih in istih tur že nekoliko preseda. Za tistega, ki raje odkriva, kot da bi vedno znova obiskoval iste cilje.

Vodnik predstavi 15 izhodišč za turno smučanje v naši bližnji sosedščini in to v smeri urinega kazalca, začenši s Karnijskimi Alpami v Furlaniji, čez Dolomite dalje na južno in vzhodno Tirolsko, nato na Koroško ter čez Salzburško na Štajersko. Prav na koncu pa se vrnemo spet domov, na naše klasično širokopotezno prečenje Julijskih Alp.

Čeprav je knjiga zasnovana tako, da velika večina izbranih tur spada v območje »klasičnih« turnih smukov, je treba poudariti, da gre za resno gorniško dejavnost, ki od turnega smučarja zahteva vsestranske veščin in sposobnosti. Pričujoči vodnik predvideva, da uporabnik ustrezno znanje in izkušnje že ima, zato je poglavje o tehniki, opremi, vremenu, plazovih in podobnem izpuščeno ter bralca napoti na strokovno literaturo oziroma ustrezno izobraževanje s teh področij.

Izbirni vodnik Čez planke s turnimi smučmi vas bo prepričal:

  • s 15 izbranih izhodišč za turnosmučarske počitnice.
  • 65 turnih smukov različnih težavnosti v naši bližnji okolici.
  • S turami od Karnijcev do Dolomitov - od Tirolske do avstrijske Štajerske, za zaključek pa še z velikopoteznim prečenjem Julijskih Alp.
  • Z zanimivimi in podrobnimi opisi tur, območij, ljudi in navad.
  • S turnimi smuki, ki do zdaj v naši literaturi povečini še niso bili opisani.
Gewicht:
490 g
Medienart:
Bücher
Sprache:
Slowenisch
EAN:
9789616870887
Seiten:
567
Erscheinungsjahr:
2023
Schreibe deine eigene Bewertung